CARMΣMIX enconstanteduda


FUNCIONARIS ANÒNIMS
13 Juny 2010, 11:05 pm
Filed under: Reflexiones en voz alta, Troballes

El gran Forges la “clava” gairebé sempre… Encara no puc parar de riure 😉

És clar, és evident que a la nostra societat encara hi ha prejudicis cap al funcionariat, però sovint la gent no sabem que avui en dia hi ha ben pocs de funcionaris públics, els típics buròcrates de despatx. El què hi ha són empleats públics que és ben diferent.  Qui són empleats públics? Doncs tots aquells que realitzen serveis públics com mestres, metges, policies, bombers, empleats de corporacions de ràdio i televisió, de transports, d’universitats, així com ajuntaments i organismes administratius… Molts i amb realitats molt diferents.

Per a reduir el dèficit, el govern espanyol ha decidit retallar els sous dels empleats públics i congelar les pensions. Per què però han decidit començar per aquí? Doncs perquè com han argumentat, han decidit re-gestionar i estalviar del diner públic.

A la meva família per exemple, es crea un cas força paradigmàtic: som metges, empleats a universitats, a cossos de gestió ambiental i de l’administració pública. Tots plegats, tota la família, tindrem una retallada del 5%, tots amb convenis ben diferents i alguns amb sous congelats des de fa quatre anys… I el consum, baixarà? Perquè haurem de continuar menjant i gastant per a què el sistema funcioni, no?

Aquestes mesures segons la meva opinió i la de molts, són injustes. Són injustes perquè l’administració ha de garantir una gestió eficient i responsable de la despesa pública, i els nostres representats s’han demostrat incapaços de resoldre els veritables problemes d’aquesta gestió pública, com els serveis i infraestructures duplicades per manca de consens en les competències o donant ajudes als responsables de la crisi, els mercats financers, sense demanar-los res a canvi!
No es pot permetre que la solució d’una gestió deficient passi per la pèrdua del poder adquisitiu de milions d’empleats públics, de privats mancats de crèdits empresarials pels mateixos que ara demanen ajudes, i de milers de treballadors aturats obligats per les ERE. Que em permetran deixar de pagar l’hipoteca durant dos mesos o congelaran els preus dels aliments?  Oi que el mercat no s’aturarà? Doncs nosaltres tampoc ens ho podem permetre, podem rebaixar el nostre consum, però la llum continuarà pujant…

Cal més transparència en l’administració dels recursos públics, i precisament molts d’aquests empleats públics són qui vetllen per no malbaratar aquests recursos, perquè allí hi ha de tot com a tot arreu. El què hauríem d’exigir TOTS és responsabilitat en la gestió dels serveis públics d’aquest país i mà de ferro del govern de l’Estat cap als especuladors que s’aprofiten de les circumstàncies, i no en el judici fàcil de tu ets un privilegiat i jo no, perquè sovint és fals.

Tampoc puc deixar de pensar que segons els càlculs del govern, en els propers tres anys amb aquesta retallada de sous es preveu un estalvi de 9.500 milions, però fa 3 mesos el Banc d’Espanya, és a dir el diner públic, va concedir una ajuda de 9.000 milions d’euros per problemes de liquiditat a Caja Castilla-La Mancha… o recentment empreses sanitàries consorciades han cobrat de Salut intervencions no realitzades (cas Fundació Puigvert)… Aleshores?  

Quines solucions hi haurien per a tot plegat? A banda d’agafar un coet i escapar a un altre planeta que és el què sovint em passa pel cap, crec que caldria prendre mesures de rebaixar el consum com a ciutadans de peu – com a càstig i con a estalvi – i directrius econòmiques fortes i exigents per part dels governs als mercats. Impossibles? No pas, sinó escolteu les sàvies paraules d’ Arcadi Oliveres, un especialista en economia i membre actiu de moviments socials pro-decreixement.

Idees que es podrien aplicar: – Els bancs que rebin diner públic, que els nacionalitzin, sino no haver jugat a la llei del lliure mercat – Qui especuli amb diner públic, se li expropien propietats i fortunes (ai, Millet!) – Reduir el nostre consum i tenir un control del mateix, estar informat i saber en què te’ls gastes… diuen que l’ instrument d’especulació més gran són els plans de pensions! – Pel que fa a la feina, cal repartir-la. Ja s’està fent a França amb la reducció de la jornada laboral, o en algunes cooperatives que mantenen els llocs de treball però redueixen el sou, baixem hores i sou però treballem tots… Ho veieu tan difícil? Jo no. Em sembla que ha arribat el moment de dir FINS AQUÍ HEM ARRIBAT.

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

[…] La baixada de sous al funcionari és injusta. Injusta perquè el funcionarietat públic no té la culpa per una mala gestió dels governants. Hi hagi un gran dèficit. Quan el que ha passat és que grans especuladors ens han portat aquesta crisis. I que passa que ara ha d’arribar la crisis al funcionaris. […]

Retroping per Reflexions del món i de l'educació

Gràcies pel teu comentari… Sortirem del forat psicotic-virtual on ens han posat? Cal un canvi de consciència social radical, i em sembla que encara no estem preparats…

Comentari per enconstanteduda
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: