CARMΣMIX enconstanteduda


GAZA – ISRAEL, AGAIN AND AGAIN
1 Juny 2010, 9:37 pm
Filed under: Reflexiones en voz alta

Són ja tres llargs anys que la franja de Gaza està patint per part d’Israel el bloqueig econòmic, social i humanitari que ha barrat de drets democràtics fonamentals als seus ciutadans, entre d’altres poder entrar i sortir del territori per anar p.ex. a treballar… Tampoc fa gaire temps, prop d’un any i mig, que Israel va bombardejar violentament la regió -densament poblada i anxovada en no més de 40 km quadrats- i va provocar la mort a més d’un miler de persones, la majoria nens i dones (dades reals de Nacions Unides).

Després de molts esforços i voluntàriament desafiants, diferents organitzacions humanitàries d’Holanda, Turquia, Suècia i altres països occidentals, van flotar sis vaixells amb ajuda humanitària i van sortir de la costa turca ara farà prop de 20 dies. L’objectiu, trencar el bloqueig que unilateralment manté l’Estat d’Israel i que te completament paralitzada la zona. Els israelians, evidentment i sorprenentment responen altra cop amb violència extrema i aborden la flota provocant alguna desena de morts entre els més de 600 activistes, convidats, diputats europeus -no t’ho perdis!- i personalitats compromeses que ocupaven els vaixells.

La resposta internacional? Un altra cop plena d’hipocresia, poc valenta. Sols condemnes contundents (què voldrà dir això en un moment així?) de Nacions Unides, la Unió Europea -directament afectada… pobres diputats, quina defensa!- , el Consell de Seguretat, l’OTAN o felicitacions que la Lliga Àrab ha enviat a Turquia com a país emissor perquè, val més tard que mai, ha condemnat públicament l’actitud d’Israel….
La Lliga Àrab donant lliçons? Va vinga va, si hi ha paisos membres com Egipte que viuen de les subvencions nordamericanes, que va tancar les fronteres quan Gaza estava als límits de la supervivència (ara però les obre…) o Arabia Saudita que és la dictadura medieval potser més salvatge disfressada d’ estat democràtic modern i al.liat d’occident que carrega de ben segur la major llista de vexacions permanents contra els drets humans o ven sense escrúpols i a preu de barril de petroli la sort de molts dels seus països germans…

Senyors, com be deia fa temps, parin si us plau el món que jo em baixo, veure per creure… Pobre Palestina!

(imatge de El Periódico del dia d’avui) + article interessant del president Amnistia Internacional Spain

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: