CARMΣMIX enconstanteduda


PRACTICAR L’OFF… ELLS TAMBÉ?
29 Octubre 2009, 8:50 pm
Filed under: Descubriendo el planeta Tierra, Reflexiones en voz alta

petroli és guerra

Em va sorprendre veure una cosa així en el tren que agafo cada dia.
Em va sorprendre veure una declaració tan contundent en un transport públic.

Des de fa uns dies els FGC promouen una campanya publicitària compromesa i interessant: els vinils enormes que cobreixen els vagons dels trens declaren…. Petroli és Guerra.

A l’interior del tren hi ha plafons publicitaris amb el cartell que veieu adalt. 
Aquest diu així:    
A 35 dels 49 principals països productors de petroli es violen els drets humans. La major part d’ells estan en guerra. Nigèria, Irak, Iran, Txad, Algèria, Angola, Georgia i molts d’altres han estat devastats pel control dels seus jaciments. Cada barril estalviat compta per acabar amb les guerres. També depèn de tu: agafa la bici, el transport públic, comparteix el cotxe, tria el tren davant l’avió i estalvia desplaçaments innecessaris.
 
Del 2 al 6 novembre es realitzarà a Barcelona la darrera sessió preparatòria de la Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic a Copenhaguen (COP 15). I avui, 29 d’octubre, es presentava la campanya Practica l’off: menys consum energètic, més drets humans, l’objectiu de la qual és donar a conèixer als ciutadans que podem reduir la pressió que s’exerceix sobre els recursos naturals amb les nostres opcions diàries com a consumidors  pel que fa a la mobilitat.

La campanya ha estat organitzada per Enginyeria sense Fronteres, Centre d’Estudis Africans, Entrepobles i Medicusmundi Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Hi ha alguna cosa que no em quadra.
Oportunitat per a les ong’s convocants? Oportunisme per a les institucions?
Evidentment cal moure’s quan hi ha esdeveniments d’aquest tipus, qualsevol repercussió mediàtica és bona si la causa és per a millorar el planeta però… serà que no me’ls crec? És a dir, totes aquestes organitzacions i moltíssimes d’altres estan convençuts que si canviem els nostres hàbits i consumim menys, podríem “provocar” un canvi d’estratègia energètica… Els nostres governs també? Les grans potències ni parlar-ne de tocar un dels negocis més rendibles que tenen, la venda d’armes, i del nostre, què en dieu? No us sona a contradicció donar suport a campanyes com aquestes i en canvi incentivar la venda de cotxes, l’arribada de grans creuers a ciutat o fer aeroports cada cop més grans i concedir llicències a aeroports privats cada cop més petits?

Jo no entenc res.
Continuo pensant que el món està loco, loco, loco!!!

Anuncis

3 comentaris so far
Deixa un comentari

És facil “moure el cul” o fins i tot, pujar-se al carro del compromís, el dificil és empènyer-lo. Un petó

Comentari per carles

Els governs gestionen. I ho gestionen tot, idiotes com són: fàbriques d’automòbils (cal evitar l’atur), autopistes de pagament a Catalunya, autovies on no calen, diners per a ONG’s que sels gasten a occident, fabriquen armes, donen diners als bancs per tal que mantinguin beneficis…
Això és la democràcia! O no? Potser demà ens despertarem i la realitat serà molt més bonica i els germans Marx governaran el món i els beneficis de les hipoteques que paguem serviran per pagar investigadors o per aturar la SIDA als paisos africans. O per pagar-li un curset de logopèdia al Xavier Trias, que ja s’està fent gran.

Comentari per Vicenç el mateix

Completament d’acord amb tots dos!
… qui va dir que la democràtica era el “mal” menor?? Ah, però aquest és el preu democràtic? Doncs anem be…

Comentari per enconstanteduda
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: