CARMΣMIX enconstanteduda


VINUS MAGICUS DOC DE LA CONCA DEL BARBERÀ
16 Agost 2008, 11:06 pm
Filed under: Descubriendo el planeta Tierra, Recomanacions

Qué bonica és la Conca, una sorpresa inesperada!
Per uns dies he pogut gaudir d’uns paisatges intensos i austers, de boscos frondosos, de suaus turons verd pujat, de grans extensions d’oliveres, fruiters i vinya, molta vinya. Una comarca carregada d’història, territori cistercenc i lloc de repós dels grans reis catalans, de monuments que et deixen sense alé, d’una cuina arrelada als sabors de la terra i una gent que no ha perdut l’essència de la pròpia natura autòctona…

Passejant aprop del gran monestir de Poblet era inevitable parar atenció als quilómetres i quilómetres d’extensions vitícoles, un plaer inmens per a la vista golosa dels qui comprenem l’esforç de tanta exhuberància natural. Els monjos benedictins, als voltants dels 80, van cedir aquests terrenys a Codorniu per a la seva explotació vitícola, a canvi de recuperar la tradició milenària cistercenca, una tradició lligada al conreu d’una sola varietat de raïm: el Pinot Noir, una classe delicada i difícil, que origina vins suaus i fins, el punt i apart dels vins negres.

La collita de l’Abadia de Poblet del 2002 va rebre el seu reconeixement més mediàtic i internacional de la pel.licula “Entre Copas”, un altre excel.lent punt i apart que podria recordar amb un dels diàlegs més celebrats, la confessió de Miles a Maya:

El Pinot es una uva difícil de cultivar, como ya sabes.
Tiene la piel delgada, es temperamental, madura pronto.
No es un superviviente como el Cabernet, que puede
cultivarse en cualquier sitio y crecer aunque se le descuide.
El Pinot necesita atención constante y de hecho
sólo puede cultivarse en pequeños y recónditos lugares
muy particulares del mundo.
Y solamente los viticultores más pacientes y mimosos
pueden conseguirlo de verdad, pueden extraer del Pinot
sus frágiles y delicadísimas cualidades.
Solamente cuando alguien se ha tomado el tiempo
de entender a fondo su potencial, consiente el Pinot
en mostrar su plena expresión. Y cuando esto ocurre,
sus sabores son los más fascinantes, geniales, sutiles,
excitantes… y antiguos del planeta.

Potser sols parla del vi però en aquesta descripció crec reconèixer algú/alguna que espera que se’l conegui i celebri com cal… Salut!


Feu un comentari so far
Deixa un comentari



Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s



%d bloggers like this: